Отчет о деятельности за II квартал 2018 года

Отчет Гафурийского местного отделения РГО

за II квартал 2018 года

Природоохранное (по сохранению природных объектов: растений, животных, лесов, водных и геологических объектов)

1 мероприятие – 35человек.

1 мероприятие – 5человек.

Экологическая акция по очистки берегов рек «Чистые берега» в рамках туристско-краеведческого, экологического лагеря «Толпар»

Гафурийское местное отделение приняло участие в флешмобе в защиту Башкирских шиханов 12 мая.

1 мероприятие-15 человек

Экскурсия в Красноусольские минеральные источники. 22 апреля Международный день Земли.

1 мероприятие-63 человека

1 мероприятие из района участвовало 12 человек

Проведение уроков географии посвященных Всемирному Дню Земли

Экологический диктант в МОБУ СОШ №2 с. Красноусольский. 25 вопросов

Участие во Всероссийской геологической олимпиаде «Земля и Человек» г. Москва

Семинар

4 апрелдә Курорт мәктәбе базаһында район мәктәптәре география уҡытыусыларының семинары үтте.
Семинарҙың программаһына ярашлы, тәүге өлөштә Курорт мәктәбенең география уҡытыусыһы (директор урынбаҫары ла) Юрий Николаевич Беляев 7-се класта «Евразияның географик урынлашыуы” тигән темаға асыҡ дәрес күрһәтте. Яңы мәғлүмәт технологияларын ҡулланып уҙғарылған дәрес бик мауыҡтырғыс булып, уҡыусылар уны тейешенсә үҙләштерҙе.
Сараның икенсе өлөшөндә һүҙ уҡыусыларға бирелде. Улар ике командаға бүленеп, үҙҙәренең география буйынса белемдәрен файҙаланып, «Хазиналар утрауы”нда байлыҡ табырға тейештәр ине. Уҡыусылар был фән буйынса белемдәренең төплө булыуын иҫбатланылар һәм ниһайәт, үҙ хазиналарын таптылар. Сараны Ю.Н.Беляев менән химия-биология уҡытыусыһы Н.А.Кузьмина әҙерләп уҙғарҙы.
Семинар һуңында унда ҡатнашыусылар сараны анализлап,  «яҡшы” баһаһын бирҙе. Ә география уҡытыусыларының методик берекмәһе етәксеһе Рита Марсель ҡыҙы Нәзирова географияны уҡытыу,  был фән буйынса ОДИ (9-сы класта) һәм БДИ (11-се класта) биреү мәсьәләләренә туҡталды. Красноусолдағы 3-сө мәктәп уҡытыусыһы Марина Александровна Кочешкова олимпиадаға әҙерләнеү тәжрибәһе менән уртаҡлашты. Уның бер уҡыусыһы былтыр төбәк кимәлендә 1-се урын яулаһа, быйыл призер булды. Сарала шулай уҡ Рәсәй рус география йәмғиәтенең район бүлексәһе етәксеһе Айрат Ришат улы Миңлебаев сығыш яһап, үҙе етәкләгән ойошма менән хеҙмәттәшлек итергә һәм географик ойошма уҙғарған сараларҙа әүҙем ҡатнашырға саҡырҙы.

Районный слет «Юнармии»

Организация и проведение мероприятий посвященных 100-летию образования пограничных войск ФСБ России.

Статья про Гафурийское местное отделение РГО-http://zvezda-gafuri.ru/journal/events/poznavaya_kray_rodnoy/

Айрат Минибаев, председатель Гафурийского местного отделения